Kur dëshironi të shisni shtëpinë , Gazeta Celësi është miku juaj më i mirë . Nëse bëhet si duhet marketimi i shtëpisë tuaj , do keni si rezultat një shitje të suksesshme dhe të shpejtë.

Nëse po e pyet veten, “Pse nuk po e shes shtëpinë time?”, nuk je vetëm. Por nëse ka kaluar kohë dhe nuk po merrni rezultatin që prisnit , tre arsyet më të zakonshme pse shtëpia juaj nuk po shitet janë gjendja e tregut të pasurive të paluajtshme lokale , vendndodhja jo e preferuar dhe cmimi që ju kërkoni ta shisni mund të jetë i ekzagjeruar .

Eshtë një sfidë e zakonshme, dhe ka disa hapa që mund të ndërmerrni për të rritur shanset tuaja për një shitje të suksesshme – dhe të shpejtë!

 1. Njihni tregun dhe lagjen tuaj
 • Ndërsa konsideroni se çfarë të rregulloni ose ndryshoni, merrni parasysh edhe tregun tuaj. Në tregun e blerësve, ka të ngjarë të keni nevojë për të bërë më shumë punë dhe përmirësime për të ndihmuar shtëpinë tuaj të dallojë nga shumë të tjerë për shitje. Në një treg të shitësve, ju ende dëshironi të vendosni këmbën tuaj më të mirë përpara, por me më pak shtëpi në treg, përballeni me më pak konkurrencë.
 • Konsideroni edhe lagjen tuaj. Ju nuk dëshironi të bini në sy për keq. Nëse shtëpia juaj është në një lagje me shtëpi të tjera të lyera , ka të ngjarë të kërkojë investime në lyerje.
 1. Bëni përmirësime

Nëse nuk i menduat gjatë listën e karakteristikave për shtëpinë tuaj , mbase duhet ti rishikoni dhe një herë për të shfaqur me të vërtetë tiparet e saj më të mira.

 • Konsideroni çështjet më të dukshme: bëni një shëtitje në shtëpinë tuaj dhe vendoseni veten në këpucët e një blerësi. A ka riparime të dukshme që duhen bërë? A është shtëpia e pastër? A funksionon gjithçka?
 • Përmirësimi i pamjes së jashtme : blerësit e mundshëm fillojnë të vlerësojnë shtëpinë tuaj minutën e parë që ata e shohin. Ju keni vetëm një shans për një përshtypje të parë, kështu që një oborr i rregullt, disa lule të freskëta dhe dritare të pastra mund të bëjnë ndryshimin.
 • Merrni përshtypje nga blerësit: Në rast se keni patur të interesuar përpiquni të kuptoni arsyet pse nuk ka pasur një finalizim të shitjes . Në këtë mënyrë ,mund të ndërmerrni masa për të përmirësuar.
 1. Forconi renditjen

Sidomos kur jeni duke shitur në një treg të gjërë , ku një numër i kufizuar i blerësve kanë mundësinë e zgjedhjes të shumë mundësive, është e rëndësishme të bëni shtëpinë tuaj të dalë në pah.

 • Bëni fotografi me rezolucion të lartë: zëvendësoni fotografitë jo-profesionale me fotografi me rezolucion të lartë. Fotografitë e shkëlqyera shfaqin tiparet më të mira të shtëpisë tuaj.
 • Përdorni rrjetet sociale: Promovoni njoftimin tuaj në rrjetet personale sociale, kërkoni nga miqtë dhe anëtarët e familjes që të përhapin fjalën dhe të postojnë në rrjetin e tyre personal. Gazeta Celësi gjithashtu mund tju ndihmojë në këtë detyrë, duke postuar : në Facebookun https://www.facebook.com/gazetacelesi/ dhe Instagramin https://www.instagram.com/gazetacelesi.al/ për më shumë efektivitet.
 • Përditësoni përshkrimin e njoftimit tuaj: A po veçoni tiparet më të mira të shtëpisë tuaj? Nëse jo bëni ndryshimet përkatëse.

Duke patur parasysh këto këshilla, suksesi në shitje do jetë i garantuar!