Author: Alberta Kamenica

Çfarë mësova duke parë shtëpitë e të tjerëve për një muaj

Gjatë këtij një muaji që klikoj dhe shfletoj disa orë të mira në ditë njoftimet në Gazetën Çelësi kam vënë re diçka: shumë pak shtëpi janë të kopsitura dhe praktike. Në njoftimet me foto – që jo gjithmonë janë realizuar në ditët më të mira të pronës – zbardhen probleme madhore në organizim dhe planifikim të hapësirës. Ky faj i takon pjesërisht ndërtuesit dhe pjesërisht blerësit. Ndërtuesit gabojnë… në ndërtim natyrisht. Mjafton të ideohet salloni, dhoma e fjetjes dhe banja. Puna e tyre përfundon aty, si të mos kenë jetuar ndonjëherë vetë në një shtëpi. Ndërsa blerësi gabon duke...

Read More

Garsonieret nuk duken kështu… por munden

Kur mendoni garsoniere, jemi të bindur që nuk ju vjen ndërmend një apartament i bollshëm, plot me dritë, me dekor të jashtëzakonshëm dhe ndarje të qarta ambientesh. Natyrisht, një garsoniere është një vend jetese i përkohshëm. Keq e keq, ngushtë e ngushtë deri sa të mund të përballohet një vend më i mirë. S’ka nevojë të lërë mbresa, apo jo? Në fakt, ne nuk mendojmë kështu. Duke qenë se çmimet e apartamenteve me qera janë gjithnjë në rritje, garsonieret kanë mbetur alternativa e fundit për studentët apo të rinjtë që nuk kanë mundësi financiare. Edhe për çiftet e rinj,...

Read More

Këto janë zonat me qera të përballueshme në Tiranë 

Çdo ditë, në Instagram e Facebook na shkruajnë të paktën dhjetëra ndjekës dhe lexues në kërkim të një shtëpie me qera, “mundësisht nën 200 mijë lekë, në zonë të mirë.” Pavarësisht se portali ka me qindra njoftime e qindra mijëra shtëpi të lira me qera, shumë njerëz mendojnë se operatorët tanë do të bëjnë të pamundurën realitet dhe do të arrijnë të gjejnë një shtëpi kaq të lirë, në një zonë kaq të mirë, në fund të vitit 2021… Sipas Monitor, kërkesa për shtëpi të shtrenjta mund të ketë rënë, por qeratë janë ngritur. Që prej tërmetit të 26...

Read More

Si kursejnë njerëzit më të pasur në botë

Thjesht sepse dikush ka pasuri për të rivalizuar Bill Gates s’do të thotë që duhet të shpenzojë sikur s’ka të nesërme. Studimet dhe anektodat thonë se njerëzit e pasur, përfshirë dhe ata më të pasurit, janë çuditërisht kursimtarë. Por kursimtar nuk është sinonim me dorështrënguar. Ka një diferencë mes të qenit dorështrënguar dhe kursimtar. Kursimtar do të thotë t’i trajtosh të ardhurat dhe fondet me zgjuarsi, të blesh atë që të vlen më shumë dhe të investosh me mençuri. Njerëzit më të pasur në botë janë kaq të pasur sepse e kuptojnë vlerën e parave.Zakonet që njerëzit e pasur...

Read More

Çfarë nuk duhet të thoni kurrë në një intervistë pune

Si grumbullues të informacionit, ne e dimë më mirë se kushdo sa vende të lira pune, sa staf kërkohet e sa boshllëqe ka në tregun e punës. Me dhjetëra, me qindra njoftime punë në ditë. Me dhjetëra, me qindra intervista pune. Shumë prej jush mund të jenë studentë që punojnë për herë të parë ose profesionistë që po tranzicionohen në një tjetër punë. Edhe nëse intervistoheni për herë të parë, edhe nëse intervistoheni për herë të disatë, rregullat e mëposhtme do t’ju vlejnë gjithmonë. Si fillim, sigurohuni të jeni në kohë. Përpikëria ka rëndësi maksimale. Vishuni thjesht dhe pastër...

Read More