Author: Gazeta Çelësi

Cila është ngjyra më relaksuese për arredimin e shtëpisë tuaj?

Të gjithë ndihemi më të qetë dhe të relaksuar në ambientet e shtëpisë tonë. Ama, e keni kuptuar se ngjyrat që kemi zgjedhur ndikojnë edhe në gjendjen tonë emocionale? Ngjyra ka të bëjë me substancën, po aq ka të bëjë dhe me bukurinë. Zgjedhja e ngjyrave është personale ama ka një shpjegim për ngjyrën më qetësuese. Hulumtimet e reja nga Universiteti i Sussex-it tregojnë se njerëzit ndihen më shumë të relaksuar kur rrethohen nga ngjyra e kaltër e mbyllur. Ekspertët kanë anketuar 26,000 pjesëmarrës për ndjenjat dhe emocionet që  iu dhurojnë ngjyrat e caktuara. Studimi madje ka zbuluar se edhe pulsi...

Read More

Sot është Dita Ndërkombëtare e Librit

A e dini se sot festohet në mbarë botën Dita Ndërkombëtare e Librit. Pse pikërisht sot? Ideja e përkujtimit të Ditës Botërore të librit e ka origjinën e vet në Spanjë, në zonën e Katalonjës, ku atij që blinte një libër i dhurohej edhe një trëndafil. 23 Prilli është shpallur si Dita Botërore e Librit më 15 Nëntor të 1995, me një rezolutë të UNESCO-s, pasi u morën në konsideratë faktet se libri ka qenë, historikisht, instrumenti më i fuqishëm i shpërndarjes së njohurive dhe mjeti më efikas për të siguruar ruajtjen e këtyre njohurive, se çdo nismë për promovimin e...

Read More

Pas suksesit të Çelësit, Ylli Sula krijon e-Learning, kurse online që të përgatisin për punësim

Fillesa gjithmonë ka qenë gazeta Çelësi, produkti i parë 21 vite më parë. Na rezultoi që ne kishim në gazetë deri 350 oferta pune në javë të botuara nga kompani të vogla, të mesme dhe të mëdha që kërkonin punonjës. Z. Sula ju porsa keni lançuar platformën e-learning UNIPRO BALKAN ACADEMY? Çfarë ofron ajo? Në fillim të muajit mars të këtij viti lançuam platformën UNIPRO BALKAN ACADEMY e cila po funksionon aktualisht me 10 kurse me audio dhe video italisht të titruara në shqip. Përpara se të nisnim me hedhjen e kurseve në platformë bëmë një studim, përmes të...

Read More

A e dini që kaktuesi ka veti shëruese dhe ushqyese?

Kaktuesi i ka rrënjët tek shkretëtirat me ajër të thatë dhe diell të pafund. Megjithëse, askush nuk dëshiron ta prekë shkaku i sipërfaqes me gjemba, përdorimi i kaktusit të përpunuar është shumë i mirë për shëndetin. Kaktusi është i mbushur me fibra dhe pektin, duke e bërë këtë bimë të aftë në luftimin e diabetit dhe kolesterolit të lartë. Me anë të këtyre dy përbërësve, kolesteroli i tepërt largohet nga organizmi me anë të sistemit të tretjes. Fibrat, po ashtu ngadalësojnë tretjen e karbohidrateve, duke u siguruar të mos kthehen në sheqer, gjë që ndikon në paraqitjen e diabetit. Po ashtu vitamina...

Read More

Arredimi i dhomës ndikon në zhvillimin e fëmijëve tuaj

Arredimi dhe dizenjimi i dhomës së fëmijëve mund të jetë faktor i madh që i ndihmon që të rritin vetëbesimin dhe sensin e lidhjes së tyre me shoqërinë e botën. Nëse e krijoni dhomën me dizajn të veçantë, që i përshtatet karakterit specifik të fëmiut tuaj, i përshtatet gjërave që pëlqen, interesave dhe gjërave që i dashuron, atëherë ju tregoni atyre se është një person shumë i rëndësishëm dhe vlen shumë. Janë gjërat që i vini në dhomën tuaj, ato që e bëjnë shtëpinë një “home sweet home” për fëmijët tuaj. Ata do të krijojnë kujtimet e tyre në këtë...

Read More