Author: Alberta Kamenica

Vazhdon ende ekspozita unike “Rrëfimet e një koleksioni albanologjik”

Në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar vazhdon ende ekspozimi për herë të parë i botimeve të huaja përgjatë këtyre 500 viteve shkruar për shqiptarët dhe Shqipërinë, pjesë e koleksionit privat të Ylli Sula. Ky koleksion përmban një sërë librash, hartash e gravurash të shekujve XV-XIX, të cilat vazhdojnë të jenë të ekspozuara këto ditë dhe të gjithë të apasionuarit pas historisë, albanologjisë e koleksioneve kanë mundësi t,i shohin sot dhe në ditët në vazhdim. Ekspozita është çelur të hënën, më 22 tetor dhe do të qëndrojë e hapur deri më 30 tetor tek Muzeu Historik Kombëtar “Salla e ekspozitave”....

Read More

Rrëfimet e një koleksioni albanologjik! Një ekspozitë për të mos u humbur nga Ylli Sula!

Dje, në kuadër të Vitit Mbarëkombëtar të Gjergj Kastriot Skënderbeut u zhvillua ceremonia e hapjes së ekspozitës me titull “Rrëfimet e një koleksioni albanologjik, Shqipëria dhe shqiptarët nga Skënderbeu tek Pavarësia”, pjesë e koleksionit privat të Ylli Sulës. Kjo ekspozitë  unike në llojin e vet mbledh bashkë për herë të parë, botimet e huaja përgjatë 500 viteve, të shkruara për Shqipërinë dhe shqiptarët. Ekspozita është hapur ditën e djeshme , më 22 Tetor dhe do të vazhdojë deri më 30 tetor, tek Muzeu Historik Kombëtar “Salla e ekspozitave”. Në ceremoninë e hapjes së kësaj ekspozite të veçantë morën pjesë Prof. Dr....

Read More

Si të kërkoni një njoftim tek portali i ri i Gazeta Çelësi?

Ndiqni këto hapa ashtu sikurse i shihni te treguara me imazhe se si te kërkoni një njoftim tek portali i ri i Gazetës Çelësi  www.gazetacelesi.al: 1-Tek hapsira Çfarë Kërkon?, kuadrati i parë vendos fjalën kyçe të cilën po kërkon. Tek hapsira tjetër e bardhë zgjidh kategorinë përkatëse. Dhe tek hapsira tjeter e bardhë zgjidh qytetin nga i cili dëshiron të dali njoftimi dhe kliko ikonën “Search”. 2- Kur të keni bërë Search do të drejtoheni tek faqa që keni kërkuar dhe do të vendosni disa të dhëna të tjera për të gjetur atë që kërkoni. Shtypni Kërko dhe do tju...

Read More