Month: March 2019

A e dini që kaktuesi ka veti shëruese dhe ushqyese?

Kaktuesi i ka rrënjët tek shkretëtirat me ajër të thatë dhe diell të pafund. Megjithëse, askush nuk dëshiron ta prekë shkaku i sipërfaqes me gjemba, përdorimi i kaktusit të përpunuar është shumë i mirë për shëndetin. Kaktusi është i mbushur me fibra dhe pektin, duke e bërë këtë bimë të aftë në luftimin e diabetit dhe kolesterolit të lartë. Me anë të këtyre dy përbërësve, kolesteroli i tepërt largohet nga organizmi me anë të sistemit të tretjes. Fibrat, po ashtu ngadalësojnë tretjen e karbohidrateve, duke u siguruar të mos kthehen në sheqer, gjë që ndikon në paraqitjen e diabetit. Po ashtu vitamina...

Read More

Arredimi i dhomës ndikon në zhvillimin e fëmijëve tuaj

Arredimi dhe dizenjimi i dhomës së fëmijëve mund të jetë faktor i madh që i ndihmon që të rritin vetëbesimin dhe sensin e lidhjes së tyre me shoqërinë e botën. Nëse e krijoni dhomën me dizajn të veçantë, që i përshtatet karakterit specifik të fëmiut tuaj, i përshtatet gjërave që pëlqen, interesave dhe gjërave që i dashuron, atëherë ju tregoni atyre se është një person shumë i rëndësishëm dhe vlen shumë. Janë gjërat që i vini në dhomën tuaj, ato që e bëjnë shtëpinë një “home sweet home” për fëmijët tuaj. Ata do të krijojnë kujtimet e tyre në këtë...

Read More