Month: December 2018

Në cilën grup të prindërve bëni pjesë ju?

Je bërë prind prej kohësh apo ke pak kohë nuk ka rëndësi. Deri në momentet që ti ndikon dhe merresh me rritjen e fëmijës apo fëmijëve të tu e klasifikon qëndrimin dhe sjelljen tënde si prind kërkues, kontrollues, si dikush i dashur dhe i gatshëm për të plotësuar kërkesat apo si prind që merret rrallë me fëmijët? Ekzistojnë disa tipe prindërish apo kategori të tilla si: autoritar. tolerues, me autoritet dhe pa përfshirje. Cilat janë të përbashkëtat dhe ndryshimet ndërmjet këtyre ndarjeve? Prindërit autoritar janë ata që vendosin rregulla dhe mendojnë që nuk është e nevojshme t’i shpjegojnë ato...

Read More

Cilat janë dhuratat më të veçanta që mund t’i bëni fëmijëve tuaj?

Në ketë atmosferë festash të gjithë rendim të shfaqim emocione pozitive ndaj njëri tjetrit, të vrapojmë të zgjedhim dhuratat më të lezetshme për të afërmit tanë dhe të shfaqim sa më shumë dashuri. Dhuratat më të veçanta ne i kërkojmë për fëmijët tanë, qofshin këto kukulla, makina, libra, fustane apo shumë të tilla. Ama ne harrojmë se ka disa dhurata akoma edhe më të çmueshme që mund t’ju japim atyre. Por cilat janë këto dhurata kaq speciale për fëmijët tuaj? E para, jepini atyre pavarësinë, edhe pse ju vendosni rregullat. Nëse do t’i jepni atyre pavarësi dhe autonomi ata...

Read More

Si të dekoroni shtëpinë për Festat e Fundvitit?

Festat e Fundvitit janë festat më të veçanta, më të bukurat dhe gjithëpërfshirëse për këdo. Këto festat kërkojnë edhe angazhojnë gjithë familjen në dekorimin e shtëpisë duke përjetuar emocionet e përfundimit të Vitit. Të gjithë ne nxjerrim nga paketimet e vitit të kaluar të gjitha zbukurimet dhe pemën e festave. Po ashtu, shumë prej këtyre zbukurimeve do ju shtojmë pafund blerje të reja që e pasurojnë akoma edhe më shumë pamjen e shtëpisë tonë. Puna fillon me përzgjedhjen e pemës, nëse do të mbajmë të njëjtën klasike apo do të ndjekim trendet e reja në versionin të bardhë (të...

Read More

“Një gur më shumë për të ngritur murin dhe për t’iu afruar çatisë..”- Post Kult 2018

Në përmbyllje të edicionit të 14-të të Çmimeve Kult, mbrëmjen e djeshme u zhvillua një koktej-takim falenderues, me anëtarët e Jurisë se Nderit, fituesit dhe partnerët të cilët mbështetën këtë edicion të Çmimeve Kult 2018. “…Viti i 14-të për mua ka qenë një gur më shumë duke shpresuar që ai muri të jetë ngritur sado pak dhe t’i afrohemi çatisë…”, tha Z.Ylli Sula, drejtuesi i Akademisë Kult në fjalën e tij përshëndetëse.   Në fund të fjalimit zoti Sula dorëzoi edhe certifikatat  fituesve të Çmimeve Kult 2018. Juria e Çmimeve Kult 2018 në këtë vit arriti në 144 anëtare të...

Read More

Si të menaxhoni mërzitjen dhe stresin e ditës?

Një pjesë e madhe e mërzitjes dhe stresit tonë të përditshëm buron nga mënyra si ne mendojmë dhe reagojmë pasi ka ndjenja, emocione dhe gjëra që na ndodhin të cilat nuk i kontrollojmë dot. Për të mos patur emocione negative në jetën tonë duhet të ndryshojmë reagimin, qëndrimin në lidhje me çështje të ndryshime duke largura stresin shtesë. Po çfarë duhet të bëjmë për të arritur këtë?! Pranoni faktin që ju nuk mund të kontrolloni gjithçka, por mund të kontrolloni se si të reagoni. Mos u shqetësoni për problemet që mund të lindin, pasi gjithmonë do të keni probleme....

Read More