Joga njihet për relaksimin dhe lehtësimin e mendjes që ua mundëson njerëzve. Ndër të tjerash, joga është e mirë edhe për largimin e stresit për shkak të teknikave të frymëmarrjes që aplikohen.

Është duke u bërë gjithmonë e më tepër praktikë në rritje, e cila aplikohet nga shumë personalitete të njohura botërore.

Përvec relaksimit që të jep ajo të ndihmon në shumë drejtime të tjera. Disa prej të cilave përmendim:

1-largon nervozizmin,

2-largon rrudhat në fytyrë,

3-ndihmon në kontrollimin e shtypjes së gjakut,

4-lehtëson dhimbjen e kokës,

5-lehteson lodhjen dhe rraspaktijen,

6-rregullon problemet me rrugët e frymëmarrjes,

7-parandalon rënien e flokëve,

8-trajton dhimbjet në pjesë të ndryshme të trupit etj.