Apple do të vazhdojë të zbulojë tre modele të reja iPhone në shtator në format e iPhone X Plus gjigant, iPhone X të rifreskuar dhe iPhone-in e ri LCD. Ndërsa iPhone X Plus pritet të ketë një ekran gjigant OLED prej 6.5 inç dhe potencialisht një kamera me tre lente, iPhone X me 5.8 inç duhet të jetë më shumë një rifreskim me një përmirësim të fuqisë procesuese. Modeli i tretë është ende në pritje.

Apple mund të ketë një vonesë në iPhone-in e saj të volitshëm me ekran 6.1 inç. Sipas firmës analitike GBH Insights, kjo mund të jetë deri në katër muaj dhe me shumë gjasa do të arrijë para Krishtlindjeve, e cila mund të krijoj një situatë të shpejtë të shitjes.

Njerëzit kanë anashkaluar blerjen e iPhone 8 dhe iPhone X, kështu të gjithë ata do të blejnë modelet e reja këtë vit. Në këtë mënyrë pritet konkurrencë e ashpër edhe për iPhone me çmim të përballueshëm pasi pajisja gjithashtu tërheq përdoruesit e rinj që përndryshe nuk do të shpenzonin paratë në Apple.