Çmimet e EISA jepen nga komisioni më i madh i pavarur në botë, i përbërë nga përfaqësuesit e 55 revistave dhe portaleve më të në zë dhe  të specializuara. Ata vlerësuan kolektivisht modelin Nokia 7 Plus për dizajn mbresëlënës, performancë të shkëlqyer dhe aftësi mbresëlënëse të kamerave.

Pas lëvizjes në një numër sferash krahasuar me konkurrentët, Nokia 7 Plus është quajtur telefoni i mençur kryesor në kategorinë e pajisjeve mobile për përdoruesit, i cili do t’i japë atij Çmimin EISA për vitin 2018 & 2019.

Ky njoftim vjen nga shtëpia e telefonit Nokia, ku EISA ka shpallur Nokia 7 plus telefonin më të mirë në kategorinë konsumatore.

Produktet fituese do të prezantohen në IFA, panairin më të madh elektronik të konsumit në botë, që do të mbahet në Berlin nga 31 gushti deri më 5 shtator të këtij viti.