Samsung Galaxy Note 9 është vetëm disa javë nga fillimi zyrtar dhe tani një tjetër veçori ka rrjedhur, bateria e re masive.

Kjo bateri kur është e kombinuar me procesorin Qualcomm ose Exynos më të fundit, mund të nënkuptojë një jetëgjatësi serioze të baterisë. Edhe me një ekran të ri 6.3-inç QHD + Super AMOLED, i cili po i bashkangjitet baterisë, kjo bishë duhet të ketë të mjaftueshme mbajtjen e energjisë për shumë ditë. Bateria e re do të ketë një kapacitet mbresëlënës 4000 mAh.

Aplikimi është bërë në Agjencinë Kombëtare të Telekomunikacionit të Brazilit, ku u zbulua shifra prej 4,000 mAh. Ky është i njëjti vend ku bateria Galaxy S9 u zbulua saktësisht më parë.

Një informacion i mëparshëm pretendonte se bateria është e mirë për 25 orë të fuqishme të riprodhimit të vazhdueshëm mund të jetë vërtetë. Si një celular i fokusuar në produktivitet, një jetë e gjatë e baterisë si një tipar kryesor ka kuptim.

Vetëm lançimi zyrtar i Galaxy Note 9 në 9 gusht do vërtetoj edhe thashethemet mbi baterinë dhe jetëgjatësinë e përfolur.