Versioni Samsung Galaxy SP shton mundësinë për të regjistruar video me lëvizje të ngadaltë me rezolucion 720p dhe 480fps në 0.4 sekonda, gjë që rezulton me një klip prej 12 sekondash. Galaxy S9 ishte telefoni i parë i kompanisë për të përfshirë aftësinë për të regjistruar në 960fps për 0.2 sekonda, dhe modaliteti i ri i regjistrimit siguron edhe më shumë zgjedhje për përdoruesit.

Me këtë përditësim të ri ka një paralajmërim. Në modalitetin manual, përdoruesit nuk janë më në gjendje të regjistrojnë në 960fps, dhe kjo mundësi zëvendësohet me modalitetin e sapo shtuar. Për të regjistruar në vendosjen më të madhe të kuadrit, duhet të përdorni modalitetin automatik, i cili automatikisht fillon regjistrimin në lëvizje të ngadalta kur zbulon lëvizjen në një zonë specifike të kornizës.  Është e mundur që kompania do të përfshijë këtë veçori në Galaxy Note9, që pritet të shpallet më 9 gusht.