Me variante prej 13 inç dhe 15 inç duket se ka shumë të reja surprizuese, pavarësisht lançimit pa shumë zhurmë. MacBook Pro i ri vjen me mbështetje për deri në 32GB RAM dhe deri në një 4TB hapësirë të magazinimit. Kjo do të thotë përpilimin e kodit më të shpejtë dhe drejtimin e makinave të shumta virtuale dhe mjedise testuese më shpejt se më parë.

Ekrani është 500 Retina Display me True Tone për gamën e gjerë të ngjyrave P3, së bashku me grafikë Radeon Pro, duke e bërë atë ideal për përpunimin e imazhit. Kjo bishë mund të lidhë deri në dy shfaqje 5K në të njëjtën kohë dhe përdor Thunderbolt 3 për ngarkimin dhe lidhjen e shpejtë. Tastiera është njësia e gjeneratës së tretë për shtypjen më të qetë kudo që të përfundoni punën. Ju gjithashtu mund të merrni opsionalisht Touch Bar, Touch ID dhe deri në katër portat Thunderbolt 3. MacBook Pro i ri përmban gjithashtu çipin e Apple T2 që do të thotë “Hey Siri” punon në këto makina, si dhe sigurinë e sistemit të zgjeruar.

Modelet e reja MacBook Pro me Touch Bar shfaqin procesorët Intel Core të gjeneratës së 8-të. Në rastin e modelit 15 inç, CPU vjen me 6-bërthama dhe i jep makinës një performancë të fuqishme prej 70 për qind më të shpejtë se makina e mëparshme. 13-inch MacBook Pro vjen me një CPU 4-bërthamash, që do të thotë dyfishim i performancës së paraardhësit të tij.

Po në lidhje me çmimin? Laptopët e rinj të Apple 13 inç dhe 15 inç MacBook Pro janë në dispozicion tani duke filluar nga 1,249 dhe 2,349 paund.