Month: June 2018

Këtë vit pritet të përdorim shpejtësinë e rrjetit 5G…

Duke kombinuar teknologjinë e fundit të rrjetit dhe kërkimin më të fundit, 5G duhet të ofrojë lidhje që janë shumë më të shpejta se lidhjet aktuale, me shpejtësi mesatare shkarkimi prej rreth 1GBps që pritet të jenë së shpejti normë. Rrjetet 5G pritet të ofrojnë shpejtësi më të shpejta dhe lidhje më të besueshme në telefonat e zgjuar dhe pajisje të tjera, si kurrë më parë. Po ashtu, do të ndihmojnë me një rritje të madhe në teknologjinë e Internetit të gjërave, duke siguruar infrastrukturën e nevojshme për të kryer shuma të mëdha të të dhënave dhe duke lejuar një...

Read More

Njihuni me pamjet e fundit të Samsung Galaxy S10!

Një patentë ka dalë në internet që tregon një skaner të gjurmëve të gishtave që vendoset vetëm pjesërisht nën xhamin e ekranit në një telefon Samsung. Kjo njësi përdor një pullë fizike që pjesërisht qëndron nën ekran. Rezultati duhet të jetë një ekran më i madh i Infinity që bën një ekran më të mirë në raport me trupin se modelet e mëparshme. Procesi i patentimit flet për një raport prej 90 për qind të ekranit në trup. Përdorimi i  pullave mund të ndryshojë, për shembull, nga pullat e prapme tek ato të volumit duke kombinuar mënyrat fizike dhe virtuale...

Read More

Telefoni Huawei Mate X paloset si tablet!

Kjo pajisje gjithëpërfshirëse ka tabletë, telefonë dhe laptopë, që mundëson përdorimin si një kompjuter të vogël. Ky model kaq i veçantë përfshin një kamera 24 megapikselë përpara, një skaner të gjurmëve të gishtave në ekran, Kirin 980 CPU, 6GB RAM dhe një bateri 8,000mAh. Ende nuk jemi të sigurt si do të funksionojë ky model dhe sa praktik do të jetë. Përdoruesit do të bëjnë hapjen pasi që kornizat e pajisjes janë afër zeros dhe gishtat e tyre do të jenë në të gjithë skajet e pajisjes. Kështu që do të ishte kishte më shumë kuptim modaliteti si laptop, sesa si...

Read More

Telefoni më i vogël 4G në botë është Atom Unihertz!

Ju mund të mos keni dëgjuar për Atomin Unihertz, por bazuar në pritjen që ka marrë fushata, është e drejtë të thuhet se ka një ndjekje të përkushtuar, me Atomin që aktualisht është me vlerën në 586,975 dollarë – mbi njëzetë herë më shumë se qëllimi fillestar prej 50,000 dollarë. Unihertz Atom është një celular i thyer 4G dhe pasuesi i telefonit Unihertz Jelly të vitit të kaluar. Ka një trup të vogël 96 x 45 x 18 mm dhe një ekran 2,4 inç, Atom synon të bëhet telefoni i dytë i zgjedhur kur shkon në xhungël, ose një alternativë...

Read More

Edicione informative në Facebook???

Ashtu si shumica e gjigantëve të tjerë në internet, Facebook ka investuar shumë në përmbajtjen e vet të videos, pasi u mbështet për shumë kohë në videot e përdoruesve të YouTube. Facebook vjen gjithmonë me risi dhe kësaj here na jep mundësinë të ndjekim edhe edicione informative. Përmes partneritetit me gjigandët e mediave si CNN, ABC ose Fox News, për të inkurajuar videon e platformës Watch facebook njoftoi edhe nisjen e edicioneve informative. Është njoftuar se do të ketë tetë emisione informative në Watch. Katër emisione do të transmetohen çdo ditë dhe do të jenë të dedikuara për aktualitetet ditore,...

Read More