Ju mund të mos keni dëgjuar për Atomin Unihertz, por bazuar në pritjen që ka marrë fushata, është e drejtë të thuhet se ka një ndjekje të përkushtuar, me Atomin që aktualisht është me vlerën në 586,975 dollarë – mbi njëzetë herë më shumë se qëllimi fillestar prej 50,000 dollarë.

Unihertz Atom është një celular i thyer 4G dhe pasuesi i telefonit Unihertz Jelly të vitit të kaluar. Ka një trup të vogël 96 x 45 x 18 mm dhe një ekran 2,4 inç, Atom synon të bëhet telefoni i dytë i zgjedhur kur shkon në xhungël, ose një alternativë e aftë për një industri të telefonave që po bëhet gjithnjë e më e madhe. Ndërtuar me korniza të zeza dhe shumë sipërfaqe, duket sikur mund të mbijetojë edhe nëse bie nga një mal. Atomi vjen me një procesor okta-core ARM Cortex-A53, së bashku me një 4GB RAM dhe 64GB hapësirë në bord si standard. Kjo është një vlerë shumë e madhe numrash për një telefon kaq të vogël. Bateria prej 2.000mAh duhet të zgjasë për një kohë të mirë, duke marrë parasysh ekranin e vogël që po fuqizon.

Duke përditësuar telefonin ju mund të keni versionin e fundit të Android – Android 8.1 Oreo. Kamera ka një lente 16 megapiksel në pjesën e pasme të telefonit, si dhe një kamerë selfie automatike 8MP në front. Po cili është çmimi fillestar??? 300 dollarë do të paguhen si çmim fillestar për Atomin Unihertz.