Aplikacioni mobile, TeenSafe, është një aplikacion i monitorimit, i sigurt, për iOS dhe Android, i cili u lejon prindërve të shohin mesazhet dhe vendndodhjen e fëmijës së tyre, të monitorojnë ata që po telefonojnë dhe të kenë qasje në historinë e tyre të shfletimit të internetit dhe të gjejnë se cilat aplikacionet ata kanë instaluar.

Kompania thotë se nuk kërkon që prindërit të marrin pëlqimin e fëmijëve të tyre, megjithëse aplikacionet për monitorimin e të rinjve janë të diskutueshëm si shkelje e madhe e privatësisë.

Kjo kompani me qendër në Kaliforni, Los Angeles, la të pambrojtur dhe pa një fjalëkalim të gjithë përdoruesit.

Të paktën një server i përdorur nga një aplikacion për prindërit që kujdesen për të monitoruar aktivitetin telefonave të fëmijëve të tyre ka zbuluar dhjetra mijëra llogari të prindërve dhe fëmijëve. Robert Wiggins, një studiues i sigurisë në Mbretërinë e Bashkuar që kërkon të dhëna publike dhe të ekspozuara, gjeti dy servera të rrjedhshëm. Serverat u tërhoqën nga linja pasi ZDNet lajmëroi kompaninë, duke përfshirë një tjetër që përmban atë që duket të jenë vetëm të dhënat e testimit. Një nga serverat për publikun do të mbyllet dhe do të nisë alarmimi i konsumatorëve që mund të ndikohen.