Apple së shpejti do të zbulojë gjeneratën e ardhshme të sistemit operativ iPhone në formën e iOS 12 i cili, me sa duket, do të ndryshojë iPhone në zëvendësimet kryesore. Ky ndryshim do të lejojë përdorimin më të gjerë dhe më të zgjuar të sistemit NFC pa kontakt.

Sistemet e tanishme shpesh përdorin Bluetooth dhe mund të lejojnë përdorim të ngjashëm, por kërkojnë që aplikacioni të jetë i hapur në telefonin tuaj – gjë që e mposht objektin e përdorimit për të bërë më të lehtë dyert e hapjes. NFC-ja e re do të jetë në gjendje të punojë me aplikacione edhe kur telefoni është i bllokuar. Ju mund të përdorni iPhone tuaj si një çelës derësh duke prekur për hyrje – pa pasur nevojë të hapni një aplikacion.

Apple është duke testuar ende këtë sistem dhe të rejat më fundit do t’i njohim në Konferencën Zhvillimore Botërore  që do të zhvillohet muajin e ardhshëm.