Author: Gazeta Çelësi

Sot është Dita Ndërkombëtare e Librit

A e dini se sot festohet në mbarë botën Dita Ndërkombëtare e Librit. Pse pikërisht sot? Ideja e përkujtimit të Ditës Botërore të librit e ka origjinën e vet në Spanjë, në zonën e Katalonjës, ku atij që blinte një libër i dhurohej edhe një trëndafil. 23 Prilli është shpallur si Dita Botërore e Librit më 15 Nëntor të 1995, me një rezolutë të UNESCO-s, pasi u morën në konsideratë faktet se libri ka qenë, historikisht, instrumenti më i fuqishëm i shpërndarjes së njohurive dhe mjeti më efikas për të siguruar ruajtjen e këtyre njohurive, se çdo nismë për promovimin e...

Read More

Pas suksesit të Çelësit, Ylli Sula krijon e-Learning, kurse online që të përgatisin për punësim

Fillesa gjithmonë ka qenë gazeta Çelësi, produkti i parë 21 vite më parë. Na rezultoi që ne kishim në gazetë deri 350 oferta pune në javë të botuara nga kompani të vogla, të mesme dhe të mëdha që kërkonin punonjës. Z. Sula ju porsa keni lançuar platformën e-learning UNIPRO BALKAN ACADEMY? Çfarë ofron ajo? Në fillim të muajit mars të këtij viti lançuam platformën UNIPRO BALKAN ACADEMY e cila po funksionon aktualisht me 10 kurse me audio dhe video italisht të titruara në shqip. Përpara se të nisnim me hedhjen e kurseve në platformë bëmë një studim, përmes të...

Read More

Si të bëheni akoma edhe më inteligjentë?!

Nëse dëshironi të bëheni akoma edhe më inteligjentë, të rrisni kapacitetin intelektual apo të jeni edhe më të suksesshëm fillimisht duhet të investoni në veten tuaj. Sa më shumë të punoni me veten tuaj dhe të zgjeroni njohuritë tuaja, aq më të aftë dhe të suksesshëm do të jeni. Rritja juaj personale varet vetëm nga ju, nga dëshira dhe vullneti që keni për të investuar te vetja juaj. Por, cila janë disa nga mënyrat që do t’ju ndihmonin për këtë? -Zgjeroni njohuritë/horizontet tuaja Duke zgjeruar horizontet tuaja me rutina të ndryshueshme do të njiheni edhe me shumë mundësi të...

Read More

Cilat janë dhuratat më të veçanta që mund t’i bëni fëmijëve tuaj?

Në ketë atmosferë festash të gjithë rendim të shfaqim emocione pozitive ndaj njëri tjetrit, të vrapojmë të zgjedhim dhuratat më të lezetshme për të afërmit tanë dhe të shfaqim sa më shumë dashuri. Dhuratat më të veçanta ne i kërkojmë për fëmijët tanë, qofshin këto kukulla, makina, libra, fustane apo shumë të tilla. Ama ne harrojmë se ka disa dhurata akoma edhe më të çmueshme që mund t’ju japim atyre. Por cilat janë këto dhurata kaq speciale për fëmijët tuaj? E para, jepini atyre pavarësinë, edhe pse ju vendosni rregullat. Nëse do t’i jepni atyre pavarësi dhe autonomi ata...

Read More

Si të dekoroni shtëpinë për Festat e Fundvitit?

Festat e Fundvitit janë festat më të veçanta, më të bukurat dhe gjithëpërfshirëse për këdo. Këto festat kërkojnë edhe angazhojnë gjithë familjen në dekorimin e shtëpisë duke përjetuar emocionet e përfundimit të Vitit. Të gjithë ne nxjerrim nga paketimet e vitit të kaluar të gjitha zbukurimet dhe pemën e festave. Po ashtu, shumë prej këtyre zbukurimeve do ju shtojmë pafund blerje të reja që e pasurojnë akoma edhe më shumë pamjen e shtëpisë tonë. Puna fillon me përzgjedhjen e pemës, nëse do të mbajmë të njëjtën klasike apo do të ndjekim trendet e reja në versionin të bardhë (të...

Read More