Author: Gazeta Çelësi

Çfarë duhet të pastroni patjetër në shtëpi?

Ka ardhur koha të bëhesh pak “zonjë shtëpie” dhe të nisësh pastrimin. Vizhu me tuta, ndiz muzikën dhe nis nga puna. Në këtë periudhë ka disa vende në shtëpi që duhen pastruar më shumë. A e dini cilat janë këto vende? 1- Dritaret janë një nga gjërat që duhen pastruar më shpesh në shtëpi. Ato mbledhin vazhdimisht shumë pluhur dhe tani është koha e duhur për t’i pastruar. 2-Tapetat. Disa thonë se tapetat duhet të lahen të paktën dy herë në vit, megjithatë edhe një herë është mirë, mjafton të lahen mirë deri në thellësi. 3-Çelësat e dritave dhe dorezat e...

Read More

Cila është ngjyra më relaksuese për arredimin e shtëpisë tuaj?

Të gjithë ndihemi më të qetë dhe të relaksuar në ambientet e shtëpisë tonë. Ama, e keni kuptuar se ngjyrat që kemi zgjedhur ndikojnë edhe në gjendjen tonë emocionale? Ngjyra ka të bëjë me substancën, po aq ka të bëjë dhe me bukurinë. Zgjedhja e ngjyrave është personale ama ka një shpjegim për ngjyrën më qetësuese. Hulumtimet e reja nga Universiteti i Sussex-it tregojnë se njerëzit ndihen më shumë të relaksuar kur rrethohen nga ngjyra e kaltër e mbyllur. Ekspertët kanë anketuar 26,000 pjesëmarrës për ndjenjat dhe emocionet që  iu dhurojnë ngjyrat e caktuara. Studimi madje ka zbuluar se edhe pulsi...

Read More

Sot është Dita Ndërkombëtare e Librit

A e dini se sot festohet në mbarë botën Dita Ndërkombëtare e Librit. Pse pikërisht sot? Ideja e përkujtimit të Ditës Botërore të librit e ka origjinën e vet në Spanjë, në zonën e Katalonjës, ku atij që blinte një libër i dhurohej edhe një trëndafil. 23 Prilli është shpallur si Dita Botërore e Librit më 15 Nëntor të 1995, me një rezolutë të UNESCO-s, pasi u morën në konsideratë faktet se libri ka qenë, historikisht, instrumenti më i fuqishëm i shpërndarjes së njohurive dhe mjeti më efikas për të siguruar ruajtjen e këtyre njohurive, se çdo nismë për promovimin e...

Read More

Pas suksesit të Çelësit, Ylli Sula krijon e-Learning, kurse online që të përgatisin për punësim

Fillesa gjithmonë ka qenë gazeta Çelësi, produkti i parë 21 vite më parë. Na rezultoi që ne kishim në gazetë deri 350 oferta pune në javë të botuara nga kompani të vogla, të mesme dhe të mëdha që kërkonin punonjës. Z. Sula ju porsa keni lançuar platformën e-learning UNIPRO BALKAN ACADEMY? Çfarë ofron ajo? Në fillim të muajit mars të këtij viti lançuam platformën UNIPRO BALKAN ACADEMY e cila po funksionon aktualisht me 10 kurse me audio dhe video italisht të titruara në shqip. Përpara se të nisnim me hedhjen e kurseve në platformë bëmë një studim, përmes të...

Read More

Si të bëheni akoma edhe më inteligjentë?!

Nëse dëshironi të bëheni akoma edhe më inteligjentë, të rrisni kapacitetin intelektual apo të jeni edhe më të suksesshëm fillimisht duhet të investoni në veten tuaj. Sa më shumë të punoni me veten tuaj dhe të zgjeroni njohuritë tuaja, aq më të aftë dhe të suksesshëm do të jeni. Rritja juaj personale varet vetëm nga ju, nga dëshira dhe vullneti që keni për të investuar te vetja juaj. Por, cila janë disa nga mënyrat që do t’ju ndihmonin për këtë? -Zgjeroni njohuritë/horizontet tuaja Duke zgjeruar horizontet tuaja me rutina të ndryshueshme do të njiheni edhe me shumë mundësi të...

Read More