Author: Delfina Hoxha

Si të kuptosh dhe të fillosh të zbatosh parimet e optimizimit të brand brenda 10 minutash?

Autori Peter Drucker, ekspert i teorive të menaxhimit ka thënë: “Nuk ka gjë më të padobishme sesa të bësh në mënyrë tejet efiçente diçka që nuk duhej të bëhej fare.” Fatkeqësisht një pjesë e madhe e punës që kompanitë e agjencitë bëjnë për optimizimin e brand-it është e tillë. “Brand optimization” = Kombinimi i elementëve vizualë dhe verbalë që krijojnë imazhin e një marke = Imazh sa më i qartë në mendjen e përdoruesit Shpjegimi më i shkurtër për konceptin e optimizimit të brand-it? Reputacioni. Tanimë, me procesin e dixhitalizimit, përdorimin e marketingut online, përhapjen e rrjeteve sociale dhe nivelin...

Read More

Çfarë janë programet e besnikërisë dhe pse çdo biznes në Amerikë po i përdor?

Robert Cialdini është i njohur ndërkombëtarisht si themeluesi i shkencës së influencës. Ai ka popullarizuar konceptin e influencës e rëndësinë e aplikimit të këtij koncepti për kompanitë. Libri i tij bestseller “Influenca” është përkthyer në 41 gjuhë e konsiderohet një nga më të mirët të të gjitha kohërave për biznesin. Cialdini ka folur “gjerë e gjatë” rreth reciprocitetit e rëndësisë së tij. Ky faktor është kyç në suksesin e një biznesi. Programet e besnikërisë “Loyalty Programs” bazohen pikërisht te reciprociteti. Nëse keni dëgjuar gjithmonë e më shumë kohët e fundit për këto programe, nuk është pa arsye. Sipas librit të rekordeve Guinness, Kongo...

Read More

Këto janë 5 arsyet pse bizneset bëhen pjesë e rrjetit Karta Extra

Studimet kanë treguar se klientët e përfshirë në programet e besnikërisë blejnë produkte e shërbime 90% më shpesh dhe çdo transaksion shpenzojnë 60% më tepër se në të kaluarin₁. Mund ta imagjinoni çfarë do nënkuptonte për biznesin tuaj nëse do i mbanit këto klientë besnikë, teksa tërhiqnit blerës të rinj? Karta Extra, kjo platformë unike në tregun shqiptar, lejon promovimin e biznesit teksa ndërton marrëdhënie afatgjata me klientët. Platforma është produkt i Nexuscom, kompanisë ndërkombëtare zotëruese të platformës FidelyNet. Ajo është ndër më të avancuarat në botë për menaxhimin e klientelës, me më shumë se 42 milionë përdorues. Çfarë përfitimesh sjell kjo platformë për bizneset? Lexo më poshtë 5...

Read More

6 arsye pse duhet të marrësh Kartën Extra

Karta Extra, kjo platformë unike në tregun shqiptar, të shpërblen për çdo blerje në rrjetin me dhjetëra dyqane. Por në ç’mënyra mund të fitoni pikë me blerjet? Coffee shops më të njohur, librat e fundit, lule, shërbime estetike, veshjet më trendy, pajisjet më të fundit high-tech, ushqimet më të shijshme etj.  Këto janë vetëm disa nga mënyrat dhe vendet ku mund të përdorësh Kartën Extra dhe të fitosh pikë (që përkthehen në vlera monetare), shih këtu rrjetin e plotë të dyqaneve që të shpërblejnë. Platforma është produkt i Nexuscom, kompanisë ndërkombëtare zotëruese të platformës FidelyNet, një ndër më të...

Read More