Month: June 2019

Arredimi i dhomës së gjumit për këtë verë

Nëse po mendoni të bëni një ndryshim në arredimin e shtëpisë tuaj këtë verë, atëherë kini parasysh se tendenca është për qëndrueshmëri dhe materiale natyrale. Natyrisht, ka disa ngjyra të bukura të mrekullueshme për të përqafuar gjithashtu, por kur bëhet fjalë për dekorimin e shtëpisë, theksi është në zgjedhjen e dizajneve që janë klasike dhe më të gjata, në vend të një stili apo mobilimi me të cilin do të mërziteni shumë shpejt. Kini parasysh se duhet të shkoni drejt atyre zgjedhjeve të cilat do të iu lejojnë të merrni kohë deri në arredimin tjetër të shtëpisë tuaj. Trendet...

Read More

Si të shtroni sipas rregullave tavolinën tuaj?

Shtrimi i tryezës dhe zbukurimi i saj mund të themi se janë art më vete. Zgjedhja e menusë dhe shumëllojshmëria e recetave nuk do të mjaftonin për të arritur atmosferën e dëshiruar, sidomos kur bëhet fjalë për një event të veçantë në familjen tuaj. Çdo detaj i kuruar tregon se sa shumë të kujdesshëm dhe rëndësi i keni dhënë përgatitjes së tavolinës. Para se të nisni me rregullimin e tavolinës duhet të keni parasysh disa elementë të cilët nuk duhet të mungojnë:  mbulesa e tavolinës, pjatat, gotat e ujit e verës, pecetat, etj. Po ashtu shumë të rëndësishëm janë...

Read More

Sa i rëndësishëm është konsumimi i mëngjesit?

Nje mengjes i shendetshem cdo dite perpara se te te filloni diten, mund te bej nje ndryshim te madh ne predispoziten tuaj per t’u bere mbipeshe, per t’u semure ose te dyja bashke. Studimet me te fundit e kane percaktuar mengjesin si vaktin kryesor te dites, pasi mengjesi jo vetem trajnon shqisat tona dhe deshiren per ushqim me te shendetshem, por edhe ul nepsin per ushqime fast food-esh gjate dites. Ne pergjithesi mos ngrenia e mengjesit ka si pasoje konsumimin te nje sasie me te madhe ushqimi dhe te nje cilesie me te dobet. Kjo sjell obezitet, kolesterol te...

Read More