Month: May 2019

Çfarë duhet të pastroni patjetër në shtëpi?

Ka ardhur koha të bëhesh pak “zonjë shtëpie” dhe të nisësh pastrimin. Vizhu me tuta, ndiz muzikën dhe nis nga puna. Në këtë periudhë ka disa vende në shtëpi që duhen pastruar më shumë. A e dini cilat janë këto vende? 1- Dritaret janë një nga gjërat që duhen pastruar më shpesh në shtëpi. Ato mbledhin vazhdimisht shumë pluhur dhe tani është koha e duhur për t’i pastruar. 2-Tapetat. Disa thonë se tapetat duhet të lahen të paktën dy herë në vit, megjithatë edhe një herë është mirë, mjafton të lahen mirë deri në thellësi. 3-Çelësat e dritave dhe dorezat e...

Read More

Cila është ngjyra më relaksuese për arredimin e shtëpisë tuaj?

Të gjithë ndihemi më të qetë dhe të relaksuar në ambientet e shtëpisë tonë. Ama, e keni kuptuar se ngjyrat që kemi zgjedhur ndikojnë edhe në gjendjen tonë emocionale? Ngjyra ka të bëjë me substancën, po aq ka të bëjë dhe me bukurinë. Zgjedhja e ngjyrave është personale ama ka një shpjegim për ngjyrën më qetësuese. Hulumtimet e reja nga Universiteti i Sussex-it tregojnë se njerëzit ndihen më shumë të relaksuar kur rrethohen nga ngjyra e kaltër e mbyllur. Ekspertët kanë anketuar 26,000 pjesëmarrës për ndjenjat dhe emocionet që  iu dhurojnë ngjyrat e caktuara. Studimi madje ka zbuluar se edhe pulsi...

Read More