Sot Facebook feston 15 vjetorin

Facebook është një rrjet lidhjesh shoqërore dhe u lançua për herë të parë më 4 shkurt 2004.Facebook u themelua nga Mark Zuckerberg dhe shoku i tij i dhomës së kolegjit, po ashtu dhe një tjetër student i Harvard-it, Eduardo Saverin. Emri Facebook vjen nga një togfjalësh për një një libër të dhënash udhëzuese lëndësh mësimore me të cilin pajisen studnetët në disa universitete amerikane. Themeluesit fillimisht e kishin kufizuar anëtarësimin në facebook vetëm për studentët në kolegje e universitete të tjera, por më vonë e zgjeruan përdorimin edhe për Universitetet Boston, Princeton, Yale dhe Standford. Gradualisht Facebook u hap...

Read More