Sot është dita e parë e Panairit 21 të librit “Tirana 2018” dhe ju do të hutoheni mes titujave të librave pafund dhe shtëpive të ndryshme botuese. Për të mos humbur në botën e librave dhe rrëmujës së madhe të njerëzve të etur për dije dhe “oferta” ne po ju rikujtojmë disa tituj që nuk dalin ndonjëherë nga “moda”.

Janë ata libra që ndihmojnë në të kuptuarit e identitetit tuaj, krijimin e pikëpamjeve të shumta dhe padyshim ju pasurojnë fjalorin tuaj. Nuk mjafton një jetë për të lexuar gjithë librat që janë në botë.

Këto kryevepra botërore do të mbeten udhëzimet e duhura për të mësuar se kush jeni dhe çfarë doni në jetë. Titujt janë cilësuar nga shumë revista e gazeta ndërkombëtare më në zë.

1.” Krim dhe ndëshkim ” – Fjodor Dostojevski

2-“Anna Karenina ” – Leo Tolstoy

3-” Meditimet ” – Marcus Aurelius

4- ” Princi i vogël ” – Antoine De Saint Exupery

5- ” E vërteta” – Neil Strauss

6- ” Mjelma e zezë ” – Nassim Taleb

7- ” Investitori Inteligjent ” – Benjamin Graham

8- ” Miti i Sizifit dhe eseve të tjera ” – Albert Camus

9- ” Fuqia e Mitit ” – Joseph Campbell

10- ” The essential Rumi ” – Jalal Ad Din Muhammad Rumi

11- ” Zoti i gjërave të vogla” – Arundhati Roy

12- ” Mes Botës dhe meje ” – Ta-Nehisi Coates

13- “Jepni dhe merrni” – Adam Grant

14- “Të vrasësh zogun përqeshës ” -Haper Lee

15- “Eugjeni Onjegin “- Aleksandër Pushkin

16- ” Tre muskutierët” – Aleksandër Dumas

17- “Asgjë e re nga fronti i Perëndimit” – Erik Maria Remark

18- “Doktor Zhivago” – Boris Pasternak

19- “Udhëtimet e Guliverit” – Jonathan Swift

20- “Njëqind vjet vetmi” – Gabriel Garsia Markez

21- ” Lolita” – Vladimir Nabokov

22- “Thuaj Malit” – James Baldwin

23- ” Neveri” – Zhan Pol Sartri

24- “Getsbi i Madh” – F. Skot Fixherald

25- ” Të mjerët” – Viktor Hygo

26- “Frankenshtajn” – Mary Shelley

27- ” Uliksi” – Xhejms Xhojs

28- “1984” – Xhorxh Oruell

29- ” David Koperfild” – Çarls Dikens

30- “Robinson Kruzo” – Daneil Defo

31- “Zonja Dalloway” – Virginia Woolf

32- “Xhejn Er”- Sharlot Brontë

33- “Vallëzim me muzikën e kohës” – Anthony Powell

34- “Kujdestari” – Anthony Trolliope

35- “Një udhëtim në Indi” – EM Forster

36- “Lufta e Botëve” – HG Wells

37- “Mes Marsi” – George Eliot.