Një pjesë e madhe e njerëzve vuajnë nga krijimi i qeskave poshtë syve. Por, cilat janë arsyet që i shkaktojnë ato?

Nëse ju keni qeska poshtë syve kjo ndodh për disa arsye, të tilla si: alergjia, një regjim jo i rregullt i gjumit, anemia, dehidratimi apo hiperpigmentimi. Nëse ju keni probleme të tilla duhet të keni parasysh këto këshilla.

Nesë jeni alergjikë, sidomos nëse vuani nga alergjitë sezonale trajtojini alergjitë me produktin më të përshtatshëm, të cilat ju specifikohen qartë nga mjeku. Pastaj takohuni me një dermatolog për sugjerime se si të korrigjoni pigmentimin tuaj.

Nëse jeni person problematik me gjumin, ju flini shumë ose bëni zgjime të shpeshta gjatë natës duhet me patjetër të rregulloni oraret tuaja. Në mungesë të gjumit, enët e gjakut tentojnë të zgjerohen, duke krijuar kështu qarqe të errëta nën qepallë e pjesës së poshtme, e cila gjithashtu mund të duket e fryrë. Një gjumë me orare të zgjatura mund të jetë edhe më keq për qeskat poshtë syve, veçanërisht për ata që kanë tendencë për të fjetur në krah, sepse kjo shkakton një akumulim të lëngjeve në njërën anë të fytyrës gjatë natës.

Nëse ju keni shenja të qeskave kontrollimi i niveleve të hekurit është hapi i parë për të kuptuar nëse jeni vërtetë anemik. Në rast të mungesës trupi nuk është në gjendje të prodhojë hemoglobinë të mjaftueshme, e cila ndikon në shfaqjen e lëkurës, duke shkaktuar formimin e qarqeve të errëta.

Mungesa e ujit e bën lëkurën të humbasë elasticitetin dhe sidomos zona e syve ku epiderma është më e hollë. Prandaj ju duhet të pini sa më shumë ujë dhe në mënyrë të vazhdueshme.

Kur flasim për hiperpigmentim, bëhet fjalë për një ndryshim të pigmentimit normal, të shkaktuar nga prodhimi i një sasie më të madhe të melaninës. Duke U shpërngulur në sipërfaqe, ajo krijon një vend të errët. Hiperpigmentimi mund të ndodhë edhe nëse ekspozoheni ndaj diellit pa mbrojtje, pavarësisht nga ngjyra e ngjyrës. Mbani mend që të përdorni përherë kremin solar, edhe në dimër dhe jo vetëm në verë. Pas kësaj, ju mund të shkoni te një dermatolog për t’iu nënshtruar një pastrimi ose të përdorni një krem dite ose një serum.