Google është përgjigjur me një postim në blog që shpjegon se si ka mekanizma në vend për të parandaluar një abuzim të sigurisë. Përveç se mekanizmi në fjalë nuk duket se mbron përdoruesit nga palët e treta dhe, ndoshta, edhe nga Google vetë. Posta juaj elektronike mund të mos jetë e sigurt nga sytë e kureshtarve, nëse jeni duke përdorur Gmail dhe sidomos nëse jeni duke përdorur klientë të emaileve të palëve të treta.

Google ka ndaluar të iu jap qasje punonjësve njerëzor në email, pasi u njoftuan raportet e praktikës së saj të biznesit. Dhe ndërsa politikat e kompanisë parandalojnë këtë, duket se ka pak kontroll mbi atë që zhvilluesit e aplikacioneve jashtë Google bëjnë nëpër ato email. Dhe, sipas atyre zhvilluesve, është e zakonshme, ky sekret i departamentit të teknologjisë.

Google thuhet se përjashton rastet që thyejnë rregullat e saj, mirëpo nuk është se e ka treguar në ndonjë rast këtë.