iPhone XL, modeli më i ri mund të jetë i planifikuar për të marrë ekranin më të shkëlqyer ndonjëherë, më të ndritshëm se iPhone X. Iphone i ardhshëm dhe më i madh i Apple pritet të përdorë një ekran LCD në iPhone XL, në krahasim me OLED të nivelit të lartë që gjendet në iPhone X. Kjo do t’i lejonte kompanisë të sjell një ekran më të madh pa kushtuar shumë.

iPhone XL do të ketë një ekran MLCD plus 6 inçësh të prodhuar nga LG. E njëjta teknologji ekrani është gjetur në LG G7 ThinQ të ri, që menaxhon 1000 thërmi të shkëlqimit. Kjo e bën atë 1/3 më të ndritur se iPhone X.

Meqë kjo shfaqje kërkon një shtresë shtesë të xhamit dhe një sensor të filmit të hollë, nuk ka të ngjarë që të mbështesë 3D Touch. Ky mund të jetë dhe një nga aspektet negative të këtij modeli. Po ashtu, tregon deri diku që Apple mund të lë 3D Touch në të ardhmen.

Pritet që Apple të prezantoj këtë model, së bashku me një model XI të ri dhe pak më vone edhe Iphone 9, po këtë vit.