Telefoni supozohet të zëvendësojë modelin aktual të iPhone SE, i cili është duke arritur në fund të jetës pasi që hardueri është mjaft i vjetëruar. iPhone i ri ka të ngjarë të mbajë të njëjtën dizajn kompakt si paraardhësi i tij, por paketimin e pajisjeve më të mira duke përfshirë edhe procesorin A10 që gjithashtu fuqizon modelet e iPhone 7 të Apple. Telefoni po ashtu pritet të vijë me mbështetjen e integruar të ngarkimit pa tel dhe një grup i ri i imazheve të rrjedhura duket të mbështesë ato komponenta.

Fotot tregojnë një pajisje që duket shumë e ngjashme me iPhone SE që tashmë e njohim. Megjithatë, telefoni duket të ketë një pjesë mbrapa me shkëlqim që sugjeron që paneli i pasmë është bërë prej xhami në vend të metaleve. IPhone 8 dhe iPhone X, të nisur në vjeshtën e kaluar, ishin iPhone të parë që përkrahin ngarkimin pa tel për të parën herë. Për ta bërë këtë të mundshëm, Apple miratoi një dizajn xhami për iPhone të vitit të kaluar, duke hedhur metalin për herë të parë që nga iPhone 4s.

Apple mund të sjellë edhe mbushjen pa tel te iPhone SE. iPhone i ri nuk do të shfaqë një port për kufje 3.5mm. Megjithatë, imazhet tregojnë qartë se porti audio është pikërisht aty ku do të prisni që ajo të jetë.

Apple prite të zbulojë iPhone SE në një pikë të muajit të ardhshëm, ose në fillim të qershorit në WWDC 2018, duke na vërtetuar ndoshta të gjitha thashethemet që qarkullojnë për detajet e këtij modeli.